Waterontharder: Alpine All-in-one

Alpine ontwikkelt magnetische waterontharders, maar ook waterdescalers, all-in-one conditioners en softwater-conditioners. Het bedrijf levert oplossingen voor kalkproblemen op maat. Alpine kent drie typen waterontharders: de new generation, de All-in-one en de All-in-one XL.

Werking

In de waterontharder zit een magneet die kalkaanslag afbreekt tot fijn poeder en automatisch met het spoelwater zonder verstoppingen in de gootsteen verdwijnt. Uw waterleidingen, verwarmingselementen en de vaak kostbare apparatuur waar zich nu kalk ophoopt worden schoner. Nieuwe kalkaanslag heeft minder kans om zich te vormen en dus kunt u genieten van zachter water.

Installatie

Het installeren van de Alpine kost niet al te veel tijd. Het is belangrijk dat de waterleiding goed schoon en droog is voordat u de waterontharder gaat plaatsen. Op de Alpine zit een plakstrip waarmee u de waterontharder kunt bevestigen aan de leiding. Bij de Alpine zijn ook twee bevestigingsbandjes geleverd waarmee u de waterontharder nog steviger op de waterleiding kunt plaatsen. Als u tevreden bent over het resultaat van uw water mag u na 6 – 8 weken de bandjes nog een keer strak aantrekken en vervolgens afknippen.

Diverse varianten en prijsstellingen

Het installeren van de Alpine kost niet al te veel tijd. Het is belangrijk dat de waterleiding goed schoon en droog is voordat u de waterontharder gaat pZoals gezegd zijn er verschillende varianten van de Alpine waterontharder. Het is echter niet helemaal duidelijk hoe de verschillende exemplaren zich van elkaar onderscheiden. De prijzen lopen nogal uiteen, maar wij kunnen geen noemenswaardige verschillen tussen de apparaten bespeuren. Kortom: het is niet direct duidelijk welke waterontharder het geschiktst is.

Onderhoud

De Alpine All-in-one is 100% onderhoudsvrij.

Kostenberekening

De Alpine All-in-one XL kost eenmalig € 109.-. Doordat u daarna geen onderhoud Doordat u alleen de aanschafkosten hoeft de betalen, heeft u al een magnetische waterontharder van Alpine vanaf € 89,-. Er komen geen extra kosten bij kijken: u kunt namelijk zelf eenvoudig de waterontharder installeren en het apparaat heeft verder ook geen onderhoud nodig.

Prijs vanaf € 89.- incl. btw

Productspecificaties

Soort waterontharderMagnetisch
Afmeting8 cm x 5,5 cm 2 cm
Magneetsterkte>19.900 Gauss
HarsinhoudN.v.t.
GarantieJa, 10 jaar (of langer voor een meerprijs)
Geschikt voorLeidingen met kleine diameters in kleine standaard woning in gebieden met relatief zacht water.
OnderhoudNiet nodig

Waterontharder vergelijken

Geen tijd om alle verschillende waterontharders te vergelijken? Lees dan ons artikel over de beste waterontharders. Hier vertellen we u alles over de top 5 waterontharders van Nederland.