8 voordelen van een waterontharder

Ondanks dat waterontharders verschillen in werking, grootte, prijs en functionaliteit, komen de resultaten redelijk met elkaar overeen. De voordelen zijn bij alle waterontharders en antikalk systemen gelijk aan elkaar.

Lager
energieverbruik

Bespaar geld

Goed voor de
huid en was

Positief effect

Levensduur
verlengend

Van apparatuur

1. Kalkvrij water

Het belangrijkste voordeel van een waterontharder is dat hij uw leidingen en huishoudelijke apparatuur kalkvrij maakt. Dat wil zeggen dat er kalkvrij water door uw leidingen stroomt, waardoor uw verzekerd bent van zuiver water. Bovendien heeft geen last meer van kalkaanslag in sanitaire ruimtes.

2. Lager energieverbruik

Kalk in huishoudelijke apparaten, zoals de wasmachine en vaatwasser, zorgt ervoor dat er meer energie nodig is om de apparaten optimaal te laten functioneren. Meer energie is niet goed voor het milieu en ook niet goed voor uw portemonnee. Een waterontharder laat u dus geld besparen.

3. Snel gemonteerd

Antikalk systemen met magneet of de waterontharder met zout zijn redelijk gemakkelijk te installeren. Vooral de antikalk systemen met magneet zijn al binnen 5 minuten geïnstalleerd. Professionele montage is daarom niet nodig. Waterontharders met filter zijn echter wel moeilijker aan te sluiten. Dit wordt vaak gedaan door professionals. 

4. Gratis uitproberen

Met de meeste waterontharders kunt u voordelig kennismaken. De fabrikanten willen maar al te graag dat u een waterontharder koopt en bieden vaak het voordeel om de ontharder 100 of 110 dagen te testen. Bent u na afloop van deze periode niet tevreden, dan kunt u het model terugsturen en uw geld terugvragen.

5. Minder schoonmaken

Geen kalkaanslag betekent minder schoonmaken in huis. Het boenen van de kraan in de keuken of de badkamer is verleden tijd met een waterontharder.

6. Levensduur verlengend

Waterontharders ontlasten huishoudelijke appratuur, waardoor de levensduur verlengt. Kalk heeft namelijk een zeer negatief effect op bijvoorbeeld uw koffiezetapparaat, boiler, strijkbout, wasmachine en vaatwasmachine.

7. Gratis verzending en retour sturen

De meeste waterontharders kunt u gratis retourneren, mits u de verpakking bewaart. Daarnaast is de verzending meestal ook kosteloos.

8. Goed voor de huid en was

Wanneer hard water is omgezet naar zacht water heeft dit een positief effect op uw huid. Vooral als u last heeft van huidproblemen, kan een waterontharder uitkomst bieden. Bovendien komt uw was zachter uit de wasmachine.