Waterontharder met magneet

In ons leidingwater zit kalk. Dit zorgt voor hard water. Kalkkristallen hechten zich aan de apparatuur in huis. Denk aan waterkokers, kranen en in de douche. Dit is vooral vervelend voor de energierekening en tijdens de schoonmaak in huis. Er zijn vele verschillende manieren om de waterhardheid te verzachten. Een van deze mogelijkheden is de waterontharder met een magneet.

Waterontharder met een magneet

Voordelen

  • Goedkoop
  • Flinke kostenbesparing
  • Geen onderhoud
  • Milieuvriendelijk
  • Eenvoudig te installeren
  • Stroomloos

Nadelen

  • Pas merkbaar na 30+ dagen

Voordelen van een waterontharder

Een waterontharder is niet alleen fijn voor u, maar ook voor het milieu. U verbruikt minder energie en spoelt minder zeepproducten weg tijdens het schoonmaken. Ook in de simpele dingen geeft een waterontharder voordelen: geen aanslag meer in de douche, kleding en huid voelt zachter, geen aanslag meer op de vaat. Daarbij heeft u minder shampoo nodig en voelt uw haar zachter aan.

Werking van een waterontharder met magneet

Een waterontharder met magneet verwijdert de kalk in het water niet. Hij zorgt ervoor dat kalk zich niet meer hecht aan leidingen en verwarmingselementen. Een waterontharder met magneet voorkomt het ontstaan van kalkkristallen in het water door ionenwisseling. Deze waterontharder is eenvoudig te installeren. U heeft slechts 8 cm nodig over de lengte van de waterleiding. De ontharder is geschikt voor iedere leidingdiameter. Gebruik de bijgeleverde tiewrap om de waterontharder te bevestigen en klaar is Kees!

De kosten van een waterontharder met magneet

Een waterontharder met magneet is al te verkrijgen vanaf € 169,-. Er komen geen bijkomende kosten bij, want u kunt de waterontharder zelf installeren en er is geen onderhoud nodig. Daarnaast bespaart u juist kosten. Door gebruik te maken van een waterontharder met magneet bespaart u tot wel € 500,- per huishouden per jaar. Ook gaan de huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, koffieapparaten en boilers langer mee.   

Alternatieve opties

Naast de waterontharder met magneet zijn er nog twee andere opties: de waterontharder met filter en de waterontharder met zout. Beide zijn duurdere opties dan de waterontharder met magneet. Deze waterontharders vragen meer onderhoud en ook de installatie moet worden uitbesteed. Een waterontharder met magneet is dus een goedkopere en duurzame oplossing voor het voorkomen van kalkaanslag in uw huishoudelijke apparaten.

Waterontharder aanschaffen

Bent u er nog niet uit welke waterontharder tussen alle verschillende soorten de beste keuze is? Lees ons artikel over de beste waterontharders. Hier leggen we de verschillende opties naast elkaar.