Soorten
waterontharders

We vergelijken 3 soorten
waterontharders.

Antikalk systeem met magneet

Antikalk systemen met een magneet zijn het voordeligst in de aanschaf, eenvoudigst in installatie en passen in vrijwel ieder huishouden. Door het magnetische veld voorkomt het apparaatje dat calcium en magnesium aan elkaar gaan hechten in de leidingen. Ondanks dat er veel sceptische reacties op het internet staan over de werking van deze antikalk systemen, horen we toch steeds meer positieve geluiden. We zien een toename in positieve recensies en mensen die ook honderden euro’s per jaar besparen.

Populaire antikalk systemen
Amfa 4000
Alpine

Waterontharders met zout

Een waterontharder met zout komt met 2 cilinders: 1 cilinder met regeneratiezout en 1 met kunstharskorrels. Hierdoor wordt het harde water afgevoerd richting het riool en komt er zacht water uit uw leidingen. Dit systeem heeft echter wel een prijskaartje en ook het installeren is niet altijd eenvoudig. Wel bespaart u geld op uw energierekening en heeft u geen last meer van kalkaanslag.

Populaire waterontharders
AquaCell
Mooiwater

Waterontharders met filter

De waterontharder met een filter is niet alleen goed tegen kalkaanslag, maar filtert ook virussen en bacteriën uit het water. Deze ontharders werken op basis van omgekeerde osmose. Het leidingwater wordt onder grote druk gefilterd. Hierdoor blijf alleen zacht water over. Het water dat zich in uw huishoudelijke apparatuur en kranen begeeft is dus 100% gefilterd en zacht. Ook deze waterontharders kennen een zeer hoge aanschafprijs én dienen professioneel te worden aangesloten.

Populaire waterontharders
Watts OneFlow

Welke waterontharder heb ik nodig?

De waterontharder die het beste bij uw situatie past is afhankelijk van een aantal factoren. We hebben een aantal waterontharders met elkaar vergeleken en een top 5 opgesteld


Lees ook

Onze top 5
Waterontharders

voordelen van
een wateronharder