Waterontharder: AquaCell

AquaCell begon in 1993 in de garage aan huis. Tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste waterontharderbedrijven van Nederland. Deze waterontharder werkt met zout. Op de website van AquaCell kunt u de prijs opvragen door het offerteformulier in te vullen.

Werking

In de waterontharder van AquaCell zitten twee cilinders die door middel van harsbolletjes kalkmineralen uit het water halen. Als een van deze cilinders verzadigd is, spoelt de waterontharder automatisch met een zoutoplossing. De kalk en zoutoplossing verdwijnen in de afvoer en de cilinder kan weer opnieuw kalk uit het water halen. De cilinder die nog niet verzadigd was gaat tijdens dit spelproces gewoon door met het ontharden van water. U kunt dus altijd genieten van zacht water.

Installatie

U kunt de waterontharder van AquaCell zelf installeren of tegen een meerprijs laten installeren door de installateurs van AquaCell. De gemiddelde installatieduur is ongeveer 2,5 uur. Wanneer u ervoor kiest de waterontharder zelf te installeren, ontvangt u een uitgebreide installatiehandleiding en een how-to filmpje. U kunt er ook voor kiezen om met de monteurs te videobellen zodat ze kunnen meekijken tijdens het installeren en u aanwijzingen geven.

Onderhoud

Als de AquaCell geïnstalleerd is, moet u eens in de zoveel tijd de zoutblokken bijvullen. Gemiddeld zijn dat 2 vullingen per persoon per jaar. Denkt u dat er iets mis is met de waterontharder, dan kunt u een monteur langs laten komen om ernaar te kijken. De eerste 5 jaar is dat gratis, daarna kunt u de garantie verlengen voor 5 jaar voor een bedrag van € 395,-.

Prijs op aanvraag

Productspecificaties

Soort waterontharderZout
Afmeting8 cm x 5,5 cm x 2cm
MagneetsterkteN.v.t.
HarsinhoudOnbekend
GarantieJa, 5 jaar volledig garantie, 15 jaar op onderdelen en 30 jaar op hars.
Geschikt voorLeidingen met kleine diameters in kleine standaard woningen in gebieden met relatief zacht water.
OnderhoudDe zoutblokken bijvullen: 2 vullingen per persoon per jaar.

Kostenberekening

Afhankelijk van uw situatie is de aanschaf van een AquaCell waterontharder tussen de € 1500,- en € 2200,- exclusief installatiekosten. U hoeft de eerste 5 jaar niet te betalen voor eventueel onderhoud. Na 5 jaar kunt u deze garantie verlengen voor een bedrag van € 395,-. Daarnaast moet u nog zoutblokken aanschaffen. Omgerekend kost dit u ongeveer € 20,- per persoon per jaar afhankelijk van uw waterverbruik

Waterontharder vergelijken

Geen tijd om alle verschillende waterontharders te vergelijken? Lees dan ons artikel over de beste waterontharders. Hier vertellen we u alles over de top 5 waterontharders van Nederland.