Waterontharder: HappyDrops Home

Een relatief nieuwe waterontharder is de HappyDrops Home van het bedrijf HappyDrops. Dit bedrijf kent ook de HappyDrops XL voor appartementencomplexen en andere grootverbruikers. De HappyDrops Home zorgt ervoor dat de kalkmineralen (calcium en magnesium) hun hechtingskracht verliezen, waardoor er geen kalkaanslag meer kan ontstaan. Daarnaast claimt het corrosie (roestvorming) in uw waterleidingen te voorkomen, waardoor de kans op lekkages wordt verlaagd.

Werking

In de HappyDrops Home zit een Siliphos® doseersysteem dat fosfaatmineralen aan het water toevoegt. Fosfaat zorgt ervoor dat kalkmineralen zich onttrekken uit het water, waardoor uw water zachter en schoner wordt.

Nadeel van fosfaat doseren

Bovenstaande werkingsprincipe mag uw water dan wel schoner maken, er komt echter ook een belangrijk nadeel kijken bij het toevoegen van fosfaat aan het water. Het kalk dat uit het water wordt onttrokken, reageert met het fosfaat en er ontstaat een substantie die vergelijkbaar is met kalkaanslag. Deze techniek wordt bij waterontharders dan ook niet vaak meer gebruikt.

Installatie

De HappyDrops Home past op elke waterleiding en wordt door de erkende installateurs van HappyDrops geïnstalleerd. Maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen (let op: dan vervalt een deel van de garantie). De waterontharder laten installeren kost standaard 250 euro, mits er voldoende ruimte is om de waterontharder te installeren. Is de installatie complexer, dan brengt HappyDrops een offerte uit voor een installatie op maat. De monteurs installeren de waterontharder in de meterkast of kelder.

Onderhoud

De HappyDrops Home is bijna helemaal onderhoudsvrij. U hoeft alleen eens in de zoveel tijd de doseerunit vervangen. Dit hangt af van de hardheid van uw water.

Kostenberekening

De HappyDrops Home is verkrijgbaar vanaf € 599,-. Wanneer u de waterontharder laat installeren door de installateurs, komt daar nog eens € 250,- bij. HappyDrops raadt dit ten zeerste aan, zodat u uw garantie blijft behouden en de waterontharder correct wordt geïnstalleerd. Is het plaatsen van het systeem ingewikkelder dan op voorhand gedacht? Dan stellen ze een offerte voor een montage op maat voor u op.

De waterontharder werkt met een doseerunit die, afhankelijk van uw huishouden, tussen de 20 tot 38 maanden moet worden vervangen. Dit kost € 159,-. Laat u de vervanging door HappyDrops uitvoeren, dan rekenen ze hiervoor € 70,-.

Prijs vanaf € 599.- incl. btw

Productspecificaties

Soort waterontharderFilter. Daarnaast gaat het ook corrosie tegen.
Afmeting35 cm x 19 cm 21 cm
MagneetsterkteN.v.t.
HarsinhoudN.v.t.
GarantieJa, 5 jaar
Geschikt voorGrote en kleine huishoudens, voor woningen appartementen en vrijwel elke waterleiding.
OnderhoudPeriodieke vervanging van de doseerunit.

Waterontharder vergelijken

Geen tijd om alle verschillende waterontharders te vergelijken? Lees dan ons artikel over de beste waterontharders. Hier vertellen we u alles over de top 5 waterontharders van Nederland.