Heb ik een waterontharder nodig?

De belangrijkste redenen om een waterontharder te installeren hebben we voor u op een rijtje gezet. Want wat zijn de voordelen van de verschillende soorten waterontharders en antikalk systemen? Wateronthardervergelijker.com geeft u het overzicht, want u wilt natuurlijk weten wat een waterontharder voor u kan doen. Laten we één ding voorop stellen: alle waterontharders en antikalk systemen beogen hetzelfde voor uw huishouden te doen, namelijk het verminderen van de neerslag van kalk op uw sanitair en huishoudelijke apparaten. Maar wat heeft u daar eigenlijk aan?

Besparen met een waterontharder

De belangrijkste reden om een waterontharder aan te schaffen is de kostenbesparing. Kalkvorming in de leidingen zorgt voor hogere energiekosten, dus met een waterontharder zorgt u dat uw energiekosten niet elk jaar hoger worden door kalkaanslag. Daarbij is het goed om te kijken naar de investering die u eenmalig én op jaarbasis moet doen. Een waterfilter is redelijk prijzig, dus het duurt langer voor u dat bedrag eruit heeft met de besparing op uw energierekening. Die besparing kan oplopen tot wel € 500,- op jaarbasis. Voor sommige antikalk systemen is de investering eenmalig, zoals bij de magnetische variant. Een waterontharder met een filter en waterontharder met zout moet bijgevuld worden en heeft regelmatig onderhoud nodig.

Levensduur apparaten

Kalkaanslag op huishoudelijke apparaten zorgt ervoor dat ze minder lang meegaan. Als uw waterhardheid hoog is merkt u dit zeker aan de levensduur van uw wasmachine, vaatwasser en waterkoker. Met een waterontharder zorgt u ervoor dat u minder snel nieuwe apparaten nodig heeft en dat ze beter blijven werken.

Huidirritatie verminderen

Wanneer u een gevoelige huid heeft, kan een hoog kalkgehalte vervelend aanvoelen. Met een waterontharder zal kalk zich minder snel afzetten, met als resultaat zachter water. Dit voelt u aan uw huid en haar! Het kan er zelfs voor zorgen dat uw huidirritatie minder wordt en eczeem en psoriasis verminderen.

Zacht wasgoed

Kalkafzetting op uw wasgoed kunt u merken aan stijve kleding en ruwe handdoeken. Minuscule kalkdeeltjes hechten zich aan het textiel, iets wat u kunt voorkomen door een waterontharder te installeren. Zo hoeft u minder wasverzachter te gebruiken en geniet u toch van zachte kleding.

Lekker water

Het Nederlandse leidingwater is van goede kwaliteit, maar u proeft het verschil wanneer het kalkgehalte minder hoog is. U heeft geen apart drinkwaterfilter meer nodig en krijgt het lekkerste water zo uit uw kraan.

De noodzaak van een waterontharder

Wilt u besparen op uw energierekening? Uw huishoudelijke apparatuur een lange levensduur geven? Genieten van het lekkerste water? De bovengenoemde voordelen maken duidelijk: ja, u heeft een waterontharder nodig!

We hebben de beste waterontharders voor u op een rijtje gezet, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw huishouden.