Waterontharder: Mooiwater comfort mini

Mooiwater is in 2016 opgericht in Dronten. Het bedrijf heeft een passie voor zacht water en het milieu. Daarom ontwikkelt het team van Mooiwater efficiënte waterontharders met een laag zoutverbruik. In 2020 ontvingen ze daarvoor het keurmerk MVO conform ISO 26000 voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  

Werking

In de waterontharder van Mooiwater zitten minuscule kunststof harsbolletjes waar de kalkdeeltjes zich aan hechten. Hierdoor komen deze deeltjes niet in uw drinkwater terecht. De harsbolletjes kunnen verzadigd raken, daarom moet u eens in de zoveel tijd het zout vervangen. Met het zout kan de waterontharder zichzelf spoelen en kunnen de harsbolletjes weer kalk aan zich binden. Het verschil, volgens Mooiwater, tussen deze waterontharder en de andere waterontharders met zout is dat deze veel efficiënter met het zout omgaat.

Installatie

Het installeren van de Mooiwater comfort mini kost een paar uur de tijd. Dit kunt u eventueel zelf doen, maar vaak wordt een installateur aangeraden. Het apparaat wordt zo dicht mogelijk bij de watermeter geplaatst en is na de installatie direct in gebruik.

Onderhoud

De waterontharder van Mooiwater moet eens in zoveel tijd bijgevuld worden met zout. De waterontharder geeft zelf aan wanneer het tijd is om het zout bij te vullen. Het systeem heeft ook onderhoud nodig. Voor € 48,- per jaar kunt u een garantie- en onderhoudsabonnement nemen. Hiermee is uw waterontharder verzekerd en komen de monteurs van Mooiwater elke 2 jaar langs voor een preventieve check van het hele systeem.

Prijs vanaf € 990.- incl. btw

Productspecificaties

Soort waterontharderZout
Afmeting35 cm x 20 cm x 45 cm
MagneetsterkteN.v.t.
Harsinhoud4 liter
GarantieJa, 2 jaar fabrieksgarantie en 5 jaar op de materialen voor de installatie. Voor € 48,- per jaar is de waterontharder verzekerd.
Geschikt voorEen huishouden van 1 persoon.
OnderhoudZout vervangen, periodiek onderhoud

Kostenberekening

De Mooiwater waterontharder comfort mini is € 990,-. Hij is dan nog niet geïnstalleerd, maar wel inclusief volle zoutbak. Voor € 48,- per jaar kunt u een garantie- en onderhoudsabonnement nemen. De verbruikskosten van deze waterontharder zijn ongeveer € 4,- per maand. Het zout moet ook bijgevuld worden. Op de website van Mooiwater.nl verkopen ze emmers zout vanaf € 12,- per zoutemmer.

Waterontharder vergelijken

Geen tijd om alle verschillende waterontharders te vergelijken? Lees dan ons artikel over de beste waterontharders. Hier vertellen we u alles over de top 5 waterontharders van Nederland.